Essential Looks

Mercedes Benz Fashion Week har kickat igång i Stockholm och under måndagen hade Schwarzkopf, som mångårig huvudsponsor, även tagit steget ut med en färgsprakande hårvisning i hjärtat av MBFW – på Fashion Pavilion i Kungsträdgården. Det är första gången i världen något hårvårdsmärke tar klivet in på catwalken med en dedikerad hårvisning under en så etablerad modevecka. Det är ett viktigt steg, inte bara för Schwarzkopf utan för hela hårbranschen, att ta den självklara platsen och få den press den förtjänar. För vad vore klädmode utan helheten? Accessoarer och makeup har länge uppmärksammats under modeveckorna och nu har äntligen även hårmodet tagit det viktiga steget. Sådant vill vi se mer av!

Essential Looks presenterades först för en nyfiken presskår där hela ”Catwalk to Salon” -conceptet förklarades och visades med färdigstylade modeller. Schwarzkopfs internationella team, som bland annat består av Tyler Johnston och Lesley Lawson, bevakar världens viktigaste modeveckor och benar ner de starkast lysande trenderna från Paris, Milano, London och New York till salongsvänliga frisyrer som presenteras under namnet Essential Looks. ”EL” turnerar sedan världen över med sin kollektion och från Sverige ser vi frisörerna Johan Christensen och Noomi Westman på scenen i dessa stora hårvisningar.

Efter pressvisningen var det dags för alla förväntansfulla frisörer att få se mera ”hands-on” med klipp, styling och show på catwalken. Fashion Pavilion var fullsatt med över 400 besökare som fick se alla detaljer ur de fyra olika stilarna som EL innehåller – Eccentric Heritage, 60’s Twist, Oriental Express och Neo Couture.

Eccentric Heritage:

60’s Twist:

Oriental Express:

Neo Couture:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0