lite inspiration till hösten

 
I Tisdags kväll var vi som sagt på kurs med Grazette of Sweden..
Förväntansfulla var vi men hade ingen aning egentligen hur det skulle vara.
Anna Wilander som var kurs ledare var ju en super skön person!!
Vi kom hem med lite nya tips och ideér :) Alltid bra att gå på kurs!!
 
Det var väldigt dåliga bilder men vi visar ändå några
 
Här ser ni Loreen luggen som ska va i höst. Stor och tung lugg.
Lugg överlag kommer det att bli mycket av i höst
 
Anna klipper ur Idas hår
 
Här klipper Anna modellen Jonna
 
 
 

SKÖVDEMÄSSAN

dag ett

Nu har Skövdemässan gått av stapeln och man kan se mängder av inspiration och välarbetade hår på visningarna.

 

 

 

 

dag två

Här kommer några highlights från dag två på Skövdemässan. Visningsscenen hade en bra bredd på schemat med många välkända namn även denna dag och det fanns verkligen något för alla att inspireras av. Klipptekniker, färg, styling och avantegarde för både fest och vardag.

 

 

 

 

 

 


GRAZETTE OF SWEDEN

Ikväll ska Studio 11 få bli inspirerade och se
höstens trender, färger, klippteknik och uppsättningar på långt hår.
Grazette of Sweden kommer till arkipelag och håller en hair show med Anna Wilander.
Det ska bli spännande och se hur Grazette kommer att lägga fram höstens mode!
 
 
 

Ombré på Studio11


Ibland om man får lite tid över på salongen kan man passa på att fixa upp sitt eget hår. Anna kände för att göra nåt med sin färg.. Varför inte prova på ombré färgning.?
Sassa tog på sig handskarna och det började exprimenteras lite ;)
 
Det blandades till 2 olika färger till den mörkare "utväxen"
Så här såg Anna ut före färgningen. Och här är en bild under färgningens gång.


Anna passar på att läsa lite tidningar medans hon sitter i 20 minuter värme.
Resultatet av en ombré färgning


Vi satte en kall toning på längderna :)

Frisörfest




Lördagen den 8 september drog Studio 11 flickorna iväg på lite äventyr.
 
Frisörklubben på åland ordande en fest där vi egentligen inte visste så mycket. Bara vad vi skulle ha med oss och på oss när vi drog iväg.!
Vi samlade oss här på salongen först en timme och sen gick vi ner till bussplan där en buss skulle ta oss någonstans, men våra väskor skulle åka en annan bil.. hmm då blir man ju direkt lite misstänksam..
I bussen började alla frisörer gissa vart vi skulle och vad som skulle hända med oss under kvällen.
Vi var ett 20 tal förväntansfulla frisörer!
När vi steg av bussen vart det direkt lag uppdelning och Vi hämnade alla i sammalag tillsammans med Rigmor från hårkompaniet.
Vi orienterade oss fram lag vis för att komma till stället där vi skulle tillbringa kvällen. In på små vägar och ut genom skogsstigar så hamnade vi hos Larssons Vattensport i saltvik.
 
Lag Fantastic Five (som vi hette) och alla andra lag samlades för att göra upp i en femkamp. Det vart bland annat en form av stövvelkastning, mynt mellan skinkorna och balansering.
Vem tror ni vann? Såklart Fantastic Five :)
 
Därefter vart det tre rättersmiddag och mingel. Jacuzzi och bastun vart varm efter maten så då hoppade vi dit och fortsatte ha skoj.
Vi avslutade kvällen hos Larssons med lite sång och dans.
Bussen tog oss sedan till stan.
 
Här kommer ett gäng med bilder :)
 
 
 
 
 






 

Olja till ditt hår

 
På bara några år har olika typer av oljor blivit den stora grejen bland kunder, frisörer och många leverantörer, som idag har en eller flera oljor att erbjuda.

Oljor till håret upplevs idag som något nytt och fräscht och av många som en räddning för håret. Men oljor har använts, av framförallt kvinnor, i tusentals år då man upptäckte att fetter och oljor var bra för huden och håret. Idag har marknaden för håroljor exploderat i större delen av världen och man kan undra om det verkligen fungerar så bra som det sägs. Svaret är ja till största delen, men man får vara försiktig med vissa produkter som säljs i vissa hälsokostaffärer och i dagligvaruhandeln. Där marknadsförs dessa ”rena” oljor som rena undermedlet för nästan allting och så är definitivt inte fallet.

Varför fungerar så många av de professionella oljorna då så bra på hår? Jo, för att de härmar hårets egna funktioner. Dessa vegetabiliska oljor kan innehålla argan, avokado, hampafrö, macadamia eller liknande och kan få slitet hår att kännas bättre och se bättre ut. I frisörbranschen har under många år silikoner varit något av ett skällsord, vilket kan bero på att de första vi kom i kontakt med för tjugofem år sedan inte var speciellt bra. De nya är absolut inte så dåliga som ryktet har sagt. Även om de inte kan verka och vårda på djupet är de bra fuktbevarare. Silikonets förmåga att föra fukt och luft in och ut är en av dess bästa egenskaper, samt att silikon gör hårstrået silkigt och mjukt. Många av de nya oljeblandningarna innehåller en liten mängd silikon som gör dem lättare att använda till hårvård och styling. Som i så många andra fall är de första som hakar på nya produkter och trender kändisar. Så har det varit också med oljor, vilket har påskyndat oljornas popularitet. I Hollywood är det idag allas favoritprodukt och när Madonna säger att hon inte kan leva utan sin olja bidrar det absolut till att efterfrågan och försäljningen ökar markant. Tidigare användes ”rena” oljor i hårvård och styling, men de var svåra att fördela jämnt i håret och de tyngde ner och fick håret att se fett ut, vilket var speciellt förödande på skandinaviska hår.

Frågan var ju om detta med oljor är en tillfällig hype eller inte och personligen tror jag att vi kommer att få se olja i betydligt fler produkter framöver.

 

 

Vi på studio 11 kommer att ta in den berömda oljan Moroccanoil som har funnit i sverige i 3 år men har nu kommit till Finland.

 


styla om din nuvarande frisyr!

Här är en cch samma frisyr med med olika stylingar. Tänk på att om du är sugen på en ny frisyr men är väldigt osäker på om du vågar eller vill, kan just en annan styling av din frisyr göra så att du känner dig som ny !
Det är lätt att man gör som man alltid brukar göra när man fönar det eller lägger i ett vax. Kanske att bara ändra på din sidobena till andra sidan skulle räcka?
 
 
 
 

fixat

Som säkert några av er har märkt så har vår internetbokning varit nerlagd nu under några dagar. Och nu säger dom att dom har fått det fixat. Nfungerar det och vi får hoppas på att det gör det nu i fortsättningen :)
Men ni vet ju att ni kan ringa oss också om ni vill ! ! !
Ha en bra dag

Hipp hipp hurra

Idag firar decorus hudcenter o Studio 11 sin 1-års dag.
Kom in o titta på våra fina erbjudan.Vi firar hela september!Idag ska våra kära kunder få avnjuta denna smarriga tårta,mums!
Välkomna in till Norragatan 11
Tjingeling
 


RSS 2.0