Olja till ditt hår

 
På bara några år har olika typer av oljor blivit den stora grejen bland kunder, frisörer och många leverantörer, som idag har en eller flera oljor att erbjuda.

Oljor till håret upplevs idag som något nytt och fräscht och av många som en räddning för håret. Men oljor har använts, av framförallt kvinnor, i tusentals år då man upptäckte att fetter och oljor var bra för huden och håret. Idag har marknaden för håroljor exploderat i större delen av världen och man kan undra om det verkligen fungerar så bra som det sägs. Svaret är ja till största delen, men man får vara försiktig med vissa produkter som säljs i vissa hälsokostaffärer och i dagligvaruhandeln. Där marknadsförs dessa ”rena” oljor som rena undermedlet för nästan allting och så är definitivt inte fallet.

Varför fungerar så många av de professionella oljorna då så bra på hår? Jo, för att de härmar hårets egna funktioner. Dessa vegetabiliska oljor kan innehålla argan, avokado, hampafrö, macadamia eller liknande och kan få slitet hår att kännas bättre och se bättre ut. I frisörbranschen har under många år silikoner varit något av ett skällsord, vilket kan bero på att de första vi kom i kontakt med för tjugofem år sedan inte var speciellt bra. De nya är absolut inte så dåliga som ryktet har sagt. Även om de inte kan verka och vårda på djupet är de bra fuktbevarare. Silikonets förmåga att föra fukt och luft in och ut är en av dess bästa egenskaper, samt att silikon gör hårstrået silkigt och mjukt. Många av de nya oljeblandningarna innehåller en liten mängd silikon som gör dem lättare att använda till hårvård och styling. Som i så många andra fall är de första som hakar på nya produkter och trender kändisar. Så har det varit också med oljor, vilket har påskyndat oljornas popularitet. I Hollywood är det idag allas favoritprodukt och när Madonna säger att hon inte kan leva utan sin olja bidrar det absolut till att efterfrågan och försäljningen ökar markant. Tidigare användes ”rena” oljor i hårvård och styling, men de var svåra att fördela jämnt i håret och de tyngde ner och fick håret att se fett ut, vilket var speciellt förödande på skandinaviska hår.

Frågan var ju om detta med oljor är en tillfällig hype eller inte och personligen tror jag att vi kommer att få se olja i betydligt fler produkter framöver.

 

 

Vi på studio 11 kommer att ta in den berömda oljan Moroccanoil som har funnit i sverige i 3 år men har nu kommit till Finland.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0